میزان میلگرد مصرفی در ساختمان یک طبقه و دو طبقه چقدر است؟

با روش محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز در ساختمان یک و دو طبقه آشنا شوید
انتشار: 1401/08/11
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
میزان میلگرد مصرفی در ساختمان یک طبقه و دو طبقه چقدر است؟

 

اگر قصد ساخت یک ساختمان خدماتی یا تجاری کوچک و دارای تعداد طبقات کم را دارید، این مقاله مخصوص شما است. چرا که با خواندن آن می‌توانید با آسان‌ترین روش محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه و میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه آشنا شوید.

 

 

محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه چگونه انجام می‌شود؟

محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز برای یک ساختمان، به عوامل مختلفی بستگی دارد و مهم‌ترین عامل، نوع سازه است. اگر سازه فولادی باشد، طبیعتاً نیاز شما به تیرآهن بیشتر خواهد بود و میلگرد را تنها برای فونداسیون، دیوارها و سقف نیاز خواهید داشت. در سازه بتنی شرایط متفاوت است و برای ساخت آن، بیشتر از هر مقطع فولادی دیگری به میلگرد نیاز خواهید داشت. پس از آن نوع قاب‌ها و سقف نیز تعیین‌کننده میزان میلگرد مورد نیاز است.

 

 

ساختمان‌های یک طبقه معمولاً کاربرد خدماتی و تجاری دارند و ممکن است از نوع مسکونی آن‌ها در روستاها استفاده شود. در محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه، شما باید میزان میلگرد مورد نیاز برای فونداسیون را حساب کنید و پس از مشخص شدن نوع سازه، میزان میلگرد مورد نیاز برای آن را نیز به دست بیاورید. از آنجایی که برای ساختمان یک طبقه نیازی به صبر کردن برای گرفتن بتن و شروع ساخت طبقات بعدی ندارید، ساخت آن با استفاده از سازه بتنی نیز با سرعت مناسبی انجام خواهد شد.

در محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه، میزان میلگرد مورد نیاز برای ساخت هر مترمربع از آن را بین 60 تا 67 کیلوگرم و مقدار فولاد سبک و سنگین مصرفی برای ساخت هر مترمربع آن را 3.5 تا 5.5 و 2 تا 3 کیلوگرم در نظر می‌گیرند.

 

محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه
 

میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه چقدر است؟

نحوه محاسبه میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه همانند محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه است. چرا که نحوه محاسبه میلگرد فونداسیون به همان روش انجام می‌شود و برای به دست آوردن آن، ابتدا عمق فونداسیون و حداقل عرض نوارهای فونداسیون را محاسبه می‌کنند و در انتها به حداقل تعداد و سایز میلگرد مورد نیاز برای هر مترمربع می‌رسند.
برای محاسبه کل میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه تمامی اعداد مربوط به نوع قاب و سقف را دو برابر می‌کنند و در فرمول زیر قرار می‌دهند تا میزان کل میلگرد مورد نیاز به دست بیاید:

 

Wt={(W1 + W2)} * A + W3

 

در این فرمول Wt وزن کل میلگرد ساختمان است و W1، W2 و W3 نیز به ترتیب نماینده وزن کل میلگرد در اسکلت، سقف و فونداسیون هستند.

میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه و محاسبه میلگرد ساختمان یک طبقه یک راه آسان‌تر هم وجود دارد و آن مراجعه به ابزار متره آنلاین آهنگر است. این ابزار با استفاده از هوش مصنوعی کار می‌کند و پس از مشخص کردن نوع کاربری، منطقه، نوع خاک، تعداد طبقات، فاصله ستون‌ها در عرض، زیربنا و نوع سقف، میزان کل آهن‌آلات مورد نیازتان را به شما می‌گوید.


 

راهنمای کار با ابزار آنلاین متره
اینکه میزان آهن مصرفی در ساختمان چقدر است، هزینه اصلی ساخت پروژه را تعیین می‌کند.در این ویدئو به شما یاد داده ایم که چونه میزان میلگرد مورد نیاز ساختمانتان را تخمین بزنید.
سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

مقدار فولاد سبک و سنگین مورد نیاز برای ساخت هر مترمربع ساختمان،  3.5 تا 5.5 و 2 تا 3 کیلوگرم است. 

پاسخ :

 برای محاسبه میزان میلگرد مصرفی در ساختمان دو طبقه، باید میزان میلگرد مورد نیاز برای قاب‌ها و نوع سقف را ضرب در دو کرد.

ارسال نظر جدید